• Building tomorrow through smart energy solutions

Aan het woord: Liesbeth van Hilten

HVE timmert flink aan de weg. Hoogste tijd voor een interview met Liesbeth van Hilten, directeur van HVE.

Wie is Liesbeth van Hilten?
Ik ben opgegroeid in het bos aan de rand van Enschede en was daar altijd buiten bezig. In Wageningen heb ik hydrologie gestudeerd en na mijn afstuderen ben ik bij een adviesbureau in Arnhem aan de slag gegaan. Ik woon in Arnhem in een oud huis met een beek in de tuin samen met Erik, Merle, Julian, Thijmen en Poes. We gaan graag op vakantie met de Tesla en ons oude caravannetje. Verder zijn we vooral druk met klussen.

Hoe kwam je bij HVE terecht?
Ik ben gevraagd om bij HVE te komen werken. Hier krijg ik de kans om een adviesbureau vanaf nul op te bouwen met een groot bedrijf achter ons. Dat is natuurlijk supergaaf en deze kans kon ik niet laten schieten. Mooier krijg je het niet!

Wat doet HVE?
HVE is onderdeel van het bedrijf Delvest. Dit is een ambitieus bedrijf gericht op een ‘one stop shop’ voor bodemenergiesystemen. Dit betekent dat je bij Delvest een compleet bodemenergiesysteem kan kopen. HVE is de adviesclub binnen Delvest; wij adviseren breed op het snijvlak van koude/warmte/pv/mobiliteit. Als we dieper op de inhoud in gaan adviseren we over bodemenergie. We werken voor de partijen binnen Delvest maar vooral voor externe klanten.

Wanneer ben je begonnen bij HVE  en wat is je missie met HVE?
Ik ben begin 2022 gestart bij HVE. Het is een mooi groeiend adviesbureau dat de energietransitie stap voor stap verder brengt.

Wat maakt HVE zo mooi om voor te werken?
We zijn een startup binnen een groot moederbedrijf en mogen alles zelf uitvinden. Wat voor projecten we willen doen, wie onze klanten zijn, waar we ons op focussen etc etc. Daarnaast is het gaaf om binnen Delvest samen te werken met partijen die het werk ook daadwerkelijk realiseren. Binnen HVE werken we hybride, dus afwisselend thuis en op kantoor. Dat maakt alles wel zo flexibel en scheelt een hoop files…😊

Wat voor soort projecten doet HVE?
We zijn voor een energiemaatschappij bezig met conceptontwikkeling, werken voor een installateur aan een grote ontwikkeling voor bodemenergie en voeren energiestudies uit voor diverse stichtingen en vve’s.

Waar krijg jij (duurzame) energie van?
Mijn collega’s die zich verder ontwikkelen en mooie succesvolle projecten met elkaar realiseren.

Hoe ziet het team eruit en naar wat voor mensen ben je op zoek?
Mensen die het leuk vinden om te ondernemen, zelfstandig kunnen werken en vooruit willen.

Hoe omschrijf je de bedrijfscultuur?
We zijn nu natuurlijk nog met een klein groepje. Maar we zijn heel eerlijk en open naar elkaar, daarnaast maken we het erg gezellig.

Waar ben je trots op?
Op de stappen die we in een paar maanden al gezet hebben, de klanten waar we nu voor werken en de processen die we allemaal al op orde hebben.

Waar staat HVE over 3-5 jaar?
Over vijf jaar zijn we een adviesclub van 30 mensen.

Tot slot wat is favoriete tv-programma?
Ik hou wel van slow tv. ‘Ik vertrek, tussen kunst en kitch, floortje naar het einde van de wereld en op reis.” Verder vooral veel netflix en de ps5 natuurlijk (maar dat is geheim 😊