• Building tomorrow through smart energy solutions

Bodemenergie

HVE biedt uitgebreide expertise en advies om te voorzien in de integrale warmte- en energiebehoeften van diverse projecten. Ons dienstenpakket omvat onder andere:

 

  • Geohydrologisch Onderzoek: Onze deskundigen voeren gedetailleerd geohydrologisch onderzoek uit om inzicht te verschaffen in de hydrologische kenmerken van de bodem op de locatie, wat essentieel is voor het ontwerpen van efficiënte bodemenergiesystemen.
  • Thermische en Hydrologische Berekeningen: Wij voeren nauwkeurige thermische en hydrologische berekeningen uit om de optimale prestaties van bodemenergiesystemen te waarborgen en om een goed doordachte warmte- en koudeopslag te realiseren.
  • Interferentieberekeningen: Ons team is bedreven in het uitvoeren van interferentieberekeningen om te voorkomen dat de bodemenergiesystemen elkaar ongewenst beïnvloeden, wat van cruciaal belang is om storingen te voorkomen en optimale werking te garanderen.
  • Aanvragen van vergunningen Waterwet: Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het gehele vergunningsproces volgens de Waterwet. Hierbij doen we een vooronderzoek, een effectenstudie en maken we een milieu effecten beoordelingsrapportage (MER).
  • Ontwerpen voor Grondwatersystemen: Onze specialisten creëren uitgebreide ontwerpen voor grondwatersystemen die voldoen aan de specifieke behoeften van uw project, met oog voor efficiëntie en duurzaamheid.

 

Met onze diepgaande kennis en ervaring in bodemenergie, bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor de succesvolle implementatie van bodemenergiesystemen, waarbij we zorgen voor optimale prestaties en volledige naleving van regelgeving.