• Building tomorrow through smart energy solutions

Verkoopt of verhuurt u ontroerend goed? Het hebben van een energielabel is wettelijk verplicht.

Energielabel

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig uw pand is, maar ook waar u in kunt verduurzamen. De labelklasse loopt van A (zuinig) naar G (onzuining). Behalve dat het wettelijk verplicht is en u er kosten mee kunt besparen, is het belangrijk om een energielabel te hebben omdat:

  • Het energielabel altijd overlegd moet worden bij verkoop of verhuur van uw vastgoed.
  • Het label deel uitmaakt van bouwtechnische inspecties zoals een due diligence onderzoek.
  • Het de hoogte van uw huur- of verkoopprijs beïnvloedt.
  • Hoe duurzamer het pand is, hoe gunstiger de prijs.

Wij regelen het van a tot z

Het verkrijgen van het juiste energielabel is een ingewikkeld en administratief uitdagend traject. HVE ontzorgt u graag. We brengen de huidige energieprestatie van uw vastgoed in kaart aan de hand van de energie-index, zoals opgesteld door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Hierbij wordt uw pand  op ruim 150 punten getoetst.

De resultaten van de toetsing vormen de index. Deze index en bewijsstukken, zoals foto’s of een bouwtechnisch rapport, worden beoordeeld om de labelklasse voor uw pand te bepalen. Vervolgens handelen we de volledige aanvraag voor u af. Hetzelfde doen we bij het vernieuwen van uw huidige label.

Van C naar A-label kantoorpanden

Wist u dat er in het Energieakkoord afspraken gemaakt zijn om te komen tot een energieneutraal gebouwde omgeving in 2050? Voor alle kantoorpanden geldt vanaf 2023 een wettelijke verplichting om minimaal energielabel C te hebben. Vanaf 2030 dient dit zelfs een A label te zijn.

Wij adviseren u graag over welke verduurzamende maatregelen noodzakelijk zijn om uw pand aan de voorwaarden voor deze labels te laten voldoen.

Slimme energie
oplossing

Tycho Tomassen
Tycho Tomassen

‘Quote van onze specialist waarin hij dit aanprijst en mensen oproept om dit ook af te nemen. Wie gingen u voor?’