• Building tomorrow through smart energy solutions

3.0 Slimme meter en standen

3.1 Netbeheerder

3.1.1 Waarom betaal ik netbeheerkosten?

De netbeheerder onderhoud alle apparatuur van het stroom- en gasnetwerk. Deze energienetwerken worden regelmatig onderhouden en, indien nodig, gerepareerd, om ervoor te zorgen dat de transport van energie soepel verloopt. Hiervoor betalen wij netbeheerkosten. De hoogte van deze kosten verschilt per regionale netbeheerder. Om het overzichtelijk te houden betaalt u deze vaste kosten via de energieleveranier. De leverancier verzorgt vervolgens de betaling hiervan aan de netbeheerder. In de prijsopbouw van uw maandbedrag vindt u het bedrag voor de netbeheerkosten van stroom en gas terug.

3.1.2 Wie is mijn regionale netbeheerder?

Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Zoek dan hier met uw adresgegevens in het EAN-codeboek. Mogelijke netbeheerders voor uw regio zijn Enexis, Stedin, RENDO, Liander, Coteq, Enduris en Westland Infra. Het komt ook voor dat er voor een stroom- en gasaansluiting twee verschillende netbeheerders zijn. Nederland kent hiernaast ook nog twee landelijke netbeheerders. TenneT beheert het landelijke stroomnetwerk en de Gasunie Transport Services beheert het landelijke gasnetwerk.

3.2 Energiemeters en meterstanden

3.2.1 Welke energiemeter heb ik in de kast hangen?

Wij werken met slimme meter(s). Deze energiemeter wordt geïnstalleerd en onderhouden door uw regionale netbeheerder. De meter geeft automatisch meterstanden door aan uw netbeheerder en energieleverancier. Dat is wel zo makkelijk.

Een slimme meter kan ook administratief uit staan. Dan wordt het verbruik wel gemeten, maar niet verstuurd. In dat geval kunt u de energiemeters persoonlijk aanzetten bij uw netbeheerder. In de meterkast hangt vaak een instructie van de netbeheerder in uw regio.

Er kan ook sprake zijn van een 1e generatie digitale energiemeter(s). Deze meters kunnen geen meterstanden versturen. Het plaatsen van een slimme meter is hier nog steeds relevant. Hetzelfde geldt voor de oudste energiemeters die nog met draaischijven werken.

3.2.2 Wat moet ik doen bij een gas- of stroomstoring?

Bel direct Het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 0800-9009. Via deze lijn bereikt u het snelste de regionale netbeheerder voor een oplossing.
Dit nummer is gratis en 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor spoedmeldingen.

3.2.3 Bij wie moet ik zijn als ik problemen heb met mijn slimme meter?

Hebt u een probleem met uw slimme meter? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw regionale netbeheerder. Weet u niet wie de netbeheerder in uw regio is, raadpleeg dan hier het EAN-codeboek.

3.2.4 Hoe neem ik de meterstanden voor stroom en gas op?

Bent u klant bij ons, dan hebt u nu (of binnenkort) een slimme meter. Deze nieuwe digitale energiemeter wordt op afstand uitgelezen. Dit geldt voor de meterstanden van gasverbruik, stroomverbruik en de teruglevering van energie aan het stroomnet.

3.2.4.1 De stroommeterstanden
Bent u nog niet in het bezit van een slimme meter, dan moet u zelf de meterstand(en) noteren en doorgeven wanneer deze worden opgevraagd. Vaak is dit maar één keer per jaar. Of bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen. De stroommeter kan één of twee telwerken hebben. Als het er één is, dan noteert u het aantal zonder de nullen die er voor staan. Hetzelfde geldt als u twee telwerken hebt. Het eerste telwerk (aangegeven met I/1 of 1.8.1) is voor het daltarief en het tweede telwerk (aangegeven met II/2 of 1.8.2) is voor normaaltarief.

3.2.4.2 De gasmeterstanden
Een gasmeter werkt hetzelfde. Het enige verschil is dat u de cijfers in het rood niet hoeft te noteren. Deze cijfers zijn de decimalen achter de komma.

3.2.4.3 De slimme meter
Is er bij u nog geen slimme meter geïnstalleerd, maar wilt u er wel één? Wanneer u klant wordt, kunt u direct voor een prioriteitsaanvraag kiezen.

3.2.5 Worden mijn meterstanden gedeeld met derde partijen?

De data uit de slimme meter is alleen voor u persoonlijk, de netbeheerder en uw energieleverancier. De gegevens worden dus nooit zomaar gedeeld met andere partijen. Wij delen uw gegevens enkel met andere partijen wanneer u hier nadrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.

3.2.6 Hoe vraag ik een slimme meter aan?

Alle huishoudens in Nederland hebben vóór het jaar 2020 een slimme meter aangeboden gekregen van hun regionale netbeheerder. Deze is dan gratis door de netbeheerder geïnstalleerd.

3.2.6.1 Wij regelen de slimme meter aanvraag
Wilt u nu een slimme meter, maar staat de installatie ervan pas over een tijdje gepland? Dan regelen wij gelijk een prioriteitsaanvraag voor de slimme meter bij uw regionale netbeheerder.

3.2.6.2 Dit kost de slimme meter
Een prioriteitsaanvraag voor een slimme stroom- en gasmeter kost €72,60 incl. BTW. Hebt u alleen nog een slimme gasmeter nodig, dan betaalt u €67,76 incl. BTW.

3.2.6.3 Ik heb de slimme meter eerder geweigerd
Ook als u de aanbieding voor de installatie van een slimme meter door uw netbeheerder in de afgelopen jaren hebt geweigerd, betaalt u deze eenmalige installatiekosten aan uw netbeheerder.

3.2.7 Wat is een slimme meter?

3.2.7.1 Een slimme meter is een digitale versie van de oude welbekende analoge energiemeter.
Een slimme meter heeft meer functionaliteiten dan een analoge meter. Een slimme meter kan meterstanden versturen naar uw energieleverancier. Deze hoeft u dus niet meer handmatig op te nemen en door te geven. Deze data kan worden omgezet naar een app waarmee u dus inzicht krijgt in uw energieverbruik. Op basis daarvan berekenen wij verbruikskosten, besparingen en verwachtingen.
Daarnaast zijn slimme meters betrouwbaarder dan analoge meters. Slimme meters zijn eenvoudig uit te lezen op afstand, waardoor netbeheerders beter kunnen inspelen op de vraag en het aanbod van energie. Deze data gebruiken zij om storingen op het net te voorkomen.
Slimme meters zijn uitvoerig getest en beveiligd tegen hackers en andere onbevoegde. Niet alleen de energiedata in de slimme meter wordt goed beveiligd, maar ook het opvragen ervan vindt plaats via een beveiligde omgeving. Vooralsnog is 100% veiligheid niet te garanderen, maar dit is wel eens streven van de netbeheerders. De netbeheerders minimaliseren zo het risico op datalekken.