• Building tomorrow through smart energy solutions

Bescherm de uitstraling van uw gebouw, bevorder de duurzaamheid, optimaliseer de energiebalans en creëer een optimaal binnenklimaat.

MIG Coating

De MIG coating is een actieve muurcoating geschikt voor binnen en buiten. Het reflecteert warmtestraling, is ademend, geurloos, kleurecht, niet brandbaar én vrij van biociden en giftige stoffen.

Deze coating is innoverend door de sterk ademende eigenschappen. Door de hoge ademende werking blijven wanden droog en wordt bijgedragen aan de thermische isolatie.

Bekroond met een ECO-label!

Valentijn Verbeek

Slimme energie
oplossing

Tycho Tomassen
Tycho Tomassen

‘Quote van onze specialist waarin hij dit aanprijst en mensen oproept om dit ook af te nemen. Wie gingen u voor?’

De MIG coating helpt bij het oplossen van 4 veelvoorkomende problemen in onroerend goed:

Vocht

Problemen met schimmel en vocht behoren tot het verleden. De MIG coating houdt alle wanden helemaal droog door de ademende werking. Vocht in isolatiemateriaal vermindert de isolerende werking met wel 50%. Daar heeft u met deze coating geen last van. Ook is dit product waterafstotend. Hierdoor blijven buitenmuren schoon en vrij van alg aanslag.

Warmte

Met de MIG coating vermindert u uw energieverbruik tot 40%. Omdat warme lucht stijgt, zijn wanden aan de onderzijde altijd kouder dan aan de bovenzijde. Het temperatuurverschil kan oplopen tot 5°C. Dit betekent meer stoken. De MIG coating houdt wanden van boven tot onder gelijkmatig van temperatuur en verhoogt de RC-waarde (isolerend vermogen) aanzienlijk. Ook wordt het binnenklimaat verbeterd door de reflectie van de warmtestraling buiten en binnen. In de zomer zorgt de coating voor verminderde warmteoverdracht naar de binnenruimte, terwijl in de winter de warmteoverdracht juist vergroot wordt.

Stof en allergieën

Op microscopisch kleine stofdelen groeien bacteriën, schimmelsporen, pollen en andere onhygiënische stoffen. Door de thermiek worden deze door de hele ruimte verspreid. De MIG coating zorgt voor een laag temperatuurverschil tussen uw vloer en het plafond. Hierdoor vermindert de thermiek en blijft het stof op de vloer. De circulatie van fijnstof wordt dan ook sterk vermindert. Dit optimaliseert de hygiëne en geeft verlichting bij allergieën.

Geluid

Het aanbrengen van de MIG coating zorgt voor een aanzienlijke afname van echo en geluid. Hiermee wordt de hinder door lawaai en geluid sterk gereduceerd. Prettig in een arbeidsomgeving.