• Building tomorrow through smart energy solutions

Knarrenhof in Hardenberg

Knarrenhof in Hardenberg

Project Knarrenhof in Hardenberg

De Stichting Knarrenhof is o.a. gericht op de ‘moderne senior’ die zelfstandig wil blijven wonen en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen. De vrijblijvende gemeenschap is echter niet alleen op ouderen gericht. Zo kunnen starters, oudere jongeren, jongere ouderen & senioren onder elkaar wonen in een levendige gemeenschap waar men elkaar kent.
Hier helpt men aardige buren waar nodig. Niet met zorg, maar met aandacht.

In 2018 werd de eerste Knarrenhof van Nederland in Zwolle opgeleverd en HVE helpt met de verduurzaming van al deze woningen. De oplevering van de eerste Knarrenhof woningen in Hardenberg is inmiddels een feit.

De klantvraag

De Knarrenhof was op zoek naar een partner, die op lange termijn de bewoners van de Knarrenhof kan voorzien van duurzaamheidsoplossingen. Oplossingen in de vorm van zonnepanelen en warmtepompen zijn daarmee het meest toekomstbestendig. Wij van HVE hebben meegedacht over een contractvorm, waarbij de bewoners minimaal 25 jaar lang de zonnepanelen en warmtepompen ‘leasen’.
Hiermee zijn de bewoners voor de komende jaren volledig ontzorgd op het gebied van energieopwekking en warmwatervoorziening.

De oplossing

We plaatsten warmtepompen en zonnepanelen onder onze ESCo (oftewel een Energy Service Company) paraplu. Voor nieuwbouw geldt dat wij de exploitatie en beheer van het energiesysteem op ons te nemen. Bij nieuwbouw kunnen wij voorafgaand aan de exploitatiefase helpen met het initiëren, ontwerpen, engineeren, bouwen en het opleveren van het energiesysteem. In Hardenberg hebben wij één warmtepomp en standaard veertien zonnepanelen per woning geplaatst.

De Knarrenhofvlag hangt uit in Hardenberg!

Knarrenhof in Hardenberg