• Building tomorrow through smart energy solutions

Stena Realty Rotterdam

Rotterdam

Stena Realty – Rotterdam

Stena Realty is een internationaal onroerend goed bedrijf en is onderdeel van de Zweedse Stena Group. Stena Realty richt zich op commercieel vastgoed en is actief in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en de VS. Stena Realty bezit panden door heel Nederland.

HVE heeft al eerder projecten gerealiseerd in samenwerking met Stena Realty. We hebben bijvoorbeeld het kantoorpand van Stena Realty in Den Haag volledig voorzien van een energiebesparende en vuilafstotende buitencoating van MIG coating.

De klantvraag

Het business center van Stena Realty wil in haar eigen energie voorzien. Het complex gaat met zonnepanelen haar eigen energie opwekken. De overbodige energie wordt gebruikt voor andere panden van Stena Realty. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de opgewekte energie. HVE heeft de zonnepanelen geplaatst en gebruikt haar energieplatform voor het virtueel leveren van energie aan andere panden van Stena Realty.

De oplossing 300 zonnepanelen met een opgesteld vermogen van 92.068 Wp voor een kantoorpand met een afmeting van 1.778 m2. Dat is een opbrengst van 78.257 kWh. Bekijk het pand hier.

Het resultaat

Zakelijke zonnepanelen zijn in relatief korte tijd terugverdiend en gaat het, onafhankelijk van de investering, geld opleveren. Bedrijven en non-profit organisaties kunnen nog steeds gebruik maken van interessante subsidie die jaarlijks wordt verstrekt op basis van de hoeveelheid energie die wordt opgewekt. Bij projecten vanaf ongeveer 60 zonnepanelen vergoedt de overheid het verschil tussen de kosten van grijze stroom en groene stroom.

Bent u benieuwd wat voor een investering u kunt doen en wat het terugverdienmodel is in uw situatie? Neem contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

Samenvatting

HVE heeft 300 zonnepanelen op het dak van het businesscenter van Stena Realty in Rotterdam geplaatst. Door de opgewekte energie van deze panelen voorziet het pand in haar eigen energievoorziening. De overbodige opgewekte energie wordt gebruikt voor andere panden van Stena Realty in Rotterdam.